friendster analytics

Osnivač i vlasnik

 
Madlena Zepter
 
 
Kao vrstan poznavalac umetnosti i veliki zaljubljenik u lepo, gospođa Madlena Zepter je svojim nesebičnim donatorstvom i pregalaštvom ostavila snažan pečat i neizbrisiv trag na polju kako srpske tako i evropske kulture. Pored Fondacije za stipendiranje mladih talenata i sponzorisanje najboljih projekata iz svih oblasti nauke, sporta i umetnosti, gospođa Zepter je i osnivač i finansijer Opere i teatra Madlenianum, prve privatne opere na Balkanu, inicijator i donator Evropske nagrade za književnost (Prix Litteraire Europeen Madeleine Zepter), idejni tvorac i pokrovitelj međunarodne nagrade za dizajn Artzept (Zepter International Design Award), darodavac nagrada Žensko pero i Dobričin prsten kao i osnivač i vlasnik prve aukcijske kuće u Srbiji Madl'Art.

Kolekcionarstvo retkih i skupih delova nameštaja i slika, srebrnine, nakita, predstavlja sastavni deo mojih interesovanja.
Nikada nisam mislila da su stvari mrtve, da nemaju dušu... Naprotiv. Način na koji oplemenjuju prostor, upotpunjuju vaš život, sve je to deo mog bogatog iskustva kada su antikviteti u pitanju. Višegodišnje usavršavanje na ovom polju pretočila sam u Madl'Art, aukcijsku kuću u Beogradu.
U Beogradu postoje ljudi velike estetske kulture, veoma upućeni u sferu antikviteta koja zahteva ne samo istančan ukus nego i posebna znanja i jednu naročitu vrstu imaginacije. U prostoru moje aukcijske kuće svi oni imaju priliku za uzbudljive susrete sa predmetima koji čuvaju ne samo duh prohujalih vremena, već i uspostavljaju složene veze između prošlosti i sadašnjosti, stvarajući jednu osobenu vrstu kontinuiteta.
Osnovni zahtev koji postavljam pred svoje saradnike je da naša delatnost bude uvek u vrhu profesionalizma i kvaliteta, da ponuđeni eksponati poseduju izuzetnu umetničku vrednost.

Madlena Zepter